31 Mart 2014 Pazartesi

çok amaçlı faaliyet kutusu

Bebeklerde ince motor becerilerinin gelişimi için hazırlanabilecek çok amaçlı faaliyet kutusu. Minik parmak kaslarını çalıştırmak için birebir, renkleri, şekilleri ve sayıları da tanıtıyor. Üyesi olduğum gruplardan birinde bir annenin paylaşımıydı,  ismini hatırlayamıyorum üzgünüm, yine de kendisine teşekkür ederim. Çünkü biz bu kutuyu çok sevdik.  Aynı boyda iki ayakkabı kutusunu üst üste yapıştırıp kapağını kapattım ve üzerini süsledim. Lafı fazla uzatmadan ayrıntıları vereyim.


Büyük ve küçük su şişesi kapaklarını buralardan içeri atıyoruz.

Yapışkanlı evalardan kestiğim geomerik şekilleri de kapaktan içeri atıyoruz, en çok bu bölümü seviyoruz. Yıldız ve üçgeni buradan öğrendik, daireyi daha önce başka bir faaliyeten biliyoruz, yakında onu da paylaşırım, diğerleri için devam.

Tuvalet kağıdı rulolarından ise aynı renkte ponponları atıyoruz,ikinci gözdemiz burası.

Abaküs kısmının arkasına araba resimleri yapıştırmak mantıklı gelmişti, ilgisini çeker diye düşündüm. Öyle de oldu, arabaları daha rahat görebilmek için şönilleri kopardı, bu kısım yeniden yapılacak.



+
Kutumuzu buradan boşaltıyoruz...


Bunlar da cephanelerimiz.... Görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. cok guzel olmuş yalnız ust uste kyunca kutuları sekıllerı nasıl boşaltcz onu anlmdm ayrntı anlatrmsnz tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, öncelikle teşekkür ederim. Kutunun alt kısmını çıkardım, yalnız dış çerçevesini kullandım. Böylece kutunun yüksekliği artmış oldu. Mevcut kutunuz zaten büyükse bu işleme gerek yok.

    YanıtlaSil